.
top

Pumper

Selvansugende centrifugal pumper for rene og urene væsker:

 • Horizontale et-trins centrifugal pumper med åbent løbehjul kan pumpe væsker med faste bestanddele op til 75 mm.
 • Det specielle design gør "S"-serien til en hurtig selvansugende pumpe. Bundventiler i sugeledningen er ikke nødvendig.
 • Pumpen selvansuger automatisk fra dybder på op til 7,5 m.
 • Let udskiftelige slidplader sikrer en stor modstandsdygtighed overfor slid.
 • Alle pumper er udstyret med udvendigt smurte mekaniske akseltætninger. Smøring forebygger skader under tørløb og stopper for utætheder langs med akslen.
 • Pumperne i "S"-serien kan leveres i flere forskellige materialer som støbejern, bronze og rustfrit stål.
 • Der kan leveres specialudførelser efter behov.

Pumpe

Selvansugende tandhjulspumper for væsker med enhver viskositet:

 • "R"-serien er indvendigt fortandede tandhjulspumper. Kapaciteten er direkte proportional med omdrejningstallet og er praktisk talt uafhængig af modtrykket.
 • "R"-pumperne giver et jævnt og ikke pulserende flow i begge omdrejningsretninger.
 • Afhængig af anvendelsen, vil pumperne blive leveret med pakket, blød akseltætning eller en mekanisk akseltætning. Desuden leveres specialudførelser med dobbelt mekanisk akseltætning eller med magnetkobling.
 • Pumperne er fremstillet i støbejern, rustfrit stål eller stål.
 • Specielle materialer og materiale-kombinationer kan leveres, hvis det er nødvendigt.
 • Special konstruktion for justering af rotoren giver en høj ydeevne. Pumpehuset kan leveres med varmekappe.

Magnetkoblet, pakningsløs centrifugalpumpe:

Magnetkoblede pumper har længe været det foretrukne valg, når der skal pumpes farlige eller miljøtruende væsker. Pumperne yder stor sikkerhed i kritiske driftssituationer i den kemiske, petrokemiske og farmaceutiske industri. Forklaringen er, at de er hermetisk lukkede og ikke lækker.

Princippet i magnetpumper er meget simpelt:En magnetkobling driver pumpens løbehjul rundt uden nogen fysisk kontakt med motoren. Pumpeakslen og rotoren er neddykket i pumpemediet og afskærmet fra omgivelserne af en ikke-magnetisk skærm, som den magnetiske kraft føres igennem.

Der findes to typer magnetkoblede pumper med hver deres anvendelsesområder:

Den ene type er forsynet med kraftige, ægte jordmagneter, som er monteret på rotoren i form af en indre magnetring. Den indre magnetring, som er direkte forbundet med pumpens løbehjul, drives rundt af den ydre magnetring med samme omdrejningstal som elektromotoren. Denne synkrone magnetkobling er ekstremt effektiv, men begrænset til en maksimal drifttemperatur på 260ºC.

I den anden type magnetkobling anvendes en momentring i stedet for den indre magnetring. Momentringen, som er direkte forbundet med pumpens løbehjul, drives rundt af den ydre magnetring med et lidt lavere omdrejningstal end elektromotoren. Dette design er ideelt for drift ved høje temperaturer. Momentringspumper kan arbejde ukølet med pumpemedier op til 450ºC. Denne type magnetkobling har en naturlig blødstarts-egenskab indbygget, hvilket også gør den velegnet til pumpning af viskose væsker.

K.E.JEPSEN
Ambolten 2, Postbox 301
DK-2970 Hørsholm
Danmark
Tlf: +45 45 57 04 04
Fax.: +45 45 57 12 27
K.E.JEPSEN
Bredgade 108
DK-9700 Brønderslev
Danmark
Tlf: +45 98 80 09 09
Fax.: +45 98 80 12 28
© 2023 K.E.JEPSEN.
CMS og webdesign.
HTML5 / CSS3